Over

koken voor een betere wereld begint bij de jutterskeuken

“Met liefde voor moeder aarde de goede dingen goed doen.”

regel

D

at is de filosofie van DE JUTTERSKEUKEN. Alle ingrediënten biologisch, zo min mogelijk ingrediënten van ver weg, rekening houden met het seizoen, én voedzaam combineren met heel lekker!

Regel

Precies 10 jaar geleden ben ik, Stefan van Leunen, min of meer toevallig, maar volgens goede vriend Jimme was het ‘meant to be’, in de keuken van een strandrestaurant op Terschelling beland. Daar ontdekte ik al gauw mijn liefde voor koken. Nu 10 jaar later heb ik besloten om deze liefde voor koken en mijn persoonlijke visie samen te voegen in DE JUTTERSKEUKEN.

Terschelling was geen toeval, met voorouders die al generaties lang als jutter op het eiland leven kon het niet missen dat het eiland een belangrijke rol in mijn leven zou gaan spelen. Leven op het eiland betekent seizoenswerk maar daardoor ook leven met het ritme van de natuur.

In 2018 verhuisde ik naar Den Helder en wat ik toen nog niet wist is dat in Den Helder ook jutters wonen! Met het bos en het strand om de hoek voelde ik mij direct thuis. Dit is waar ik mij door laat inspireren en wat ook terug te zien is in de manier waarop ik kook. Tijdens een intiem diner, als personeelseten bij de diverse horeca ondernemingen waar ik werk(te) óf als mooie aanvulling op de kaart.

Kijk op de website wat de mogelijkheden zijn en houd mij in de gaten, want er volgt gauw meer!